Agenda
Muziek
Wie
Ik ben Dimitri De Veerman, drijfveer van dit Dancing Spirit project. Sinds jonge leeftijd heb ik een diepe fascinatie voor muziek en dans. In het begin was dit louter als ontspanning maar doorheen de jaren ben ik de diepere lagen van klank en trilling gaan observeren en hoe deze inwerkt op mijn lichaam en geest.

In 2009 schreef ik me in voor een jaartraining "Trancedans & transformatie" van Aernoudt Knecht & Els van Sonhoven. Ik ben nu sinds een 4tal jaar actief als Trancedans begeleider in Belgie. Het werken met geblinddoekte dans is mijn passie en doorheen de jaren ben ik hierin mijn eigen stijl gaan ontwikkelen.

Wat me alsook nauw aan het hart ligt is het beoefenen van hedendaagse sjamanistische technieken die ik tracht in te zetten voor het welzijn van mezelf, de ander en de wereld. Ik heb hierin verschillende trainingen gevolgd in binnen en buitenland.
Visie
Onder de naam "Dancing Spirit" heb ik het visioen om cirkels van mensen samen te brengen waarin de kracht van geblinddoekte dans centraal staat. Mijn plaats binnen deze cirkels is een ondersteunend veld creëren waarin iedereen dieper kan thuiskomen in zichzelf.
Dancing Spirit
Ik kan Dancing Spirit het best omschrijven als een versmelting van rituelen, geblinddoekte dans en het gebruik van hedendaagse sjamanistische technieken.

Het dagelijks leven is vaak een sneltrein van gedachten in ons hoofd. Doorheen de dag krijgen we enorm veel informatie binnen via onze ogen. In een Dancing Spirit ritueel nemen we ruim de tijd om de sneltrein van gedachten te vertragen en thuis te komen in de stilte binnenin.

Elke avond draagt een thema, een omkadering waarbinnen het ritueel vorm krijgt. Binnen dit kader kan je werken met je eigen intenties.

Ieder thema heeft zijn eigen energie. Voor iedere Dancing Spirit-ritueel wordt dan ook muziek uitgezocht die resoneert met het thema . Elke dans heeft zijn eigen uniek muziekverhaal waarin de danser onder gedompeld wordt in een helend klankbad van vibratie en trilling. Dit muziekverhaal is op voorhand verweven tot één mooi geheel waardoor ik het in het moment op een subtiele manier kan aanvullen met live instrumenten.

Deze themas zijn gegroeid doorheen de jaren vanuit mijn verbinding met de bron van inspiratie. Naast het collectieve thema nodig ik iedereen uit te komen met een eigen intentie. Ik kan het woord intentie het best omschrijven als een gerichte keuze vanuit jezelf. Je kan bv. dansen om rond een bepaald aspect van je leven meer helderheid te krijgen. Je kan dansen om iets in jezelf los te laten wat je niet meer nodig hebt. Je kan dansen om het contact met je lichaam te verdiepen. Je kan dansen om inspiratie te ontvangen voor de volgende stappen in je leven. Door gericht te kiezen alvorens je de dans ingaat geef je richting aan je eigen ervaring.

Een avond start steeds met een moment van samen zitten in de cirkel. Hierin nemen we een moment om te ontspannen en alles van de voorbije dag achter ons te laten. We richten onze aandacht op onze adem en zaken vanuit ons hoofd in ons lichaam.

Vanuit deze stilte ontvouwt zich de innerlijke dans, centraal hierin is het gebruik van de blinddoek. Iedere deelnemer danst geblinddoekt waardoor zijn of haar gerichtheid naar de buitenwereld wegvalt. Op deze manier kan de deelnemer een diepe verbinding maken met wat leeft binnenin. Van hieruit onstaat een ander contact met het lichaam waardoor ontspanning en rust neerdaalt. Wanneer ons lichaam ontspant kan het zich in alle vertrouwen openen voor de beleving van het moment. Dit is de plaats waarin de innerlijke danser wakker wordt. Het is een herstel in de verbinding met je eigen centrum, een dieper thuiskomen in wie je werkelijk bent.

Tijdens de dans wordt er goed voor je veiligheid gezorgd, de dansruimte wordt afgebakend met tapijtjes die goed voelbaar zijn met de blote voeten. Daarnaast zijn er steeds een of twee begeleiders die tijdens de dans zorgen dat je je eigen ruimte kan behouden en niet in aanraking komt met elkaar. Je kan je dus in alle vertrouwen overgeven aan een dans die zich ontvouwt en dit in een veilige ruimte.

Geblinddoekt dansen is helend en gezond voor lichaam en geest. Je brengt je lichaam in beweging op een manier die goedvoelt voor jou. Er is niemand die je aankijkt waardoor het ego meer op de achtergrond verschijnt. Laat je lichaam spreken op de klanken van de muziek, laat je spirit vrij en bewandel je eigen zielepad al dansend in de richting van de bestemming die je zelf kiest.